tiistai 14. elokuuta 2012

Tyynyliinasta kauratyyny

Saamattomuuden huippu täällä, hei. 

Rakas ystäväni sai toisen lapsukaisen maaliskuussa. Tuolloin tuli puhetta kauratyynystä, tuosta imettäjien (ja muittenkin selkä/hartiavaivaisten) parhaasta ystävästä. Mainitsin, että sellainenhan olisi helppo tehdä, mutten kuitenkaan saanut aikaiseksi. Viime viikolla kaveri lainasi meillä ollessaan kauratyynyäni kipeisiin hartioihinsa ja yhdessä julistimme sen ihanuutta. Tänään sitten lampsin alakertaan ja tein hänelle oman tyynyn. Aikaakin meni pari tuntia jopa. Joten rakas Hanne, tässä sulle kauratyyny. Tää tulee sulle tämän viikon aikana, LUPAAN. 


Mallina oma, kauan palvellut kauratyyny. Löysin vaatehuoneesta vanhan tyynyliinan, josta jo aiemmin on saumurilla surautettu suurimpia reikiä yms. pois. Totesin, että tyynyliinan koko on vallan passeli kauratyynylle. Itseasiassa kahdelle (eli toinen moinen valmistunee lähiaikoina, viimeistään jouluksi :P).
Tässä tussilla merkattuna vähän suorempi reuna mitä sakset teki, eli tuota viivaa pitkin sitten saumurilla. Keskiviiva tuossa on sauma, joka pitää kaurat paremmin kohillaan. Ja mähän sitten EN ommellut tätä saumaa ennen kuin olin kääntänyt tyynyn, EN...kröhöm...ratkoja on ystävämme.
No tässä se lähes valmis tyyny sit. Aitokaurat ja kaikki. Vissiin joku linnunkaurakin paiskais tuuria, mulla kaapissa oli tätä.
Laitoin kaurojen sekaan muutaman tipan savuyrtti-saunatuoksua...hajun tarkoituksena on karkoittaa hiiret tästä tyynystä - toivottavasti tuoksu ei karkoita käyttäjääkin!
Tämmönen siitä sitte tuli. Olen varsin tyytyväinen. Noin niinku eka yritykseks. Täällä törmäsin kauratyynyn simppeliin ohjeeseen joskus aaaaikoja sitten, kattokaa sieltä tarkempia ohjeita jos mun kirjotukset on epäselviä.
Toivottavasti kangas kestää. Jos ei, ni sitte tehään uusi - ei nimittäin OIKEESTI oo mikään suuritöinen!!

ps. tästä on tulossa näköjään pelkästään kierrätysblogi, mut haittaakse. 


2 kommenttia: